SAOPŠTENJE ZA JAVNOST. Tandir:BOSS nikada neće prestati da podsjeća na kriminal i nepočinstva koja je počinio Usame Zukorlić.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

VJERUJETE LI SVOJIM OČIMA I UŠIMA ILI USAMI !?

BOSS će Tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra Usame Zukorlića zbog kršenja člana 156. Krivičnog zakonika, a u vezi audio snimka o kupovini glasova na lokalnim izborima u Sjenici.

Zahtjevamo u ime svih nas branitelja Islamske zajednice i vakufa od Usame Zukorlića da objasni na koji način njegova stranka koristi prostorije Fakulteta za islamske studije na kojima su vidno istaknuti simboli njegove stranke. Svaki građanin Novog Pazara može posvedočiti ovu uzurpaciju vakufa.

Svjedoci brutalne otimačine imovine braći i sestrama od strane Usame, smo svi mi bivši saradnici rahmetli muftije Zukorlića, te brojni novinarski tekstovi, statusi na društvenim mrežama, javna prepucavanja. Pozivamo ga da pokaže bar malo ljudskosti i vrati ono što je od jetima oteo.

BOSS nikada neće prestati da podsjeća na kriminal i nepočinstva koja je počinio Usame Zukorlić. I za koja će pre ili kasnije morati da odgovara.

Zahtjevamo od tužilaštva za organizovani kriminal da ispita tadašnje najbliže saradnike Usame Zukorlića iz kampanja za parlamentarne izbore 2022.godine i izbore za BNV 2022.godine, u svojstvu svjedoka jer su isti napustili stranku zbog zahtjeva Usame Zukorlića da se kupuju glasovi na izborima.

Obmanjivao si javnost da je rahmetli muftija otrovan sa ciljem da satanizuješ deo njegove najbliže porodice i da sa tim politički trguješ!
Zar to o Usami sve ne govori.

Tražimo od novopazarskog tužilaštva da po službenoj dužnosti pokrene postupak protiv pravnog zastupnika SPP, Usame Zukorlića, zbog krivičnog djela uznemiravanja javnosti u slučaju paljenja automobila Nerminu Baliji, gdje je po ko zna koji put pokušao da lažno optuži političku konkurenciju i time skrene pažnju sa teme kupovine glasova u Sjenici.

Na kraju podsjećamo javnost da kada je pre izvesnog vremena dotični vrijeđao ljude u Deževi, tada je objašnjavao da je “istrgnut iz konteksta”, a sada kada se pojavio audio snimak o kupovini glasova onda je “vještačka inteligencija”, pa ako je i od Usame Zukorlića previše je!

Predsjednik BOSS-a,

Samir Tandir