Saopštenje za javnost povodom nasilja na ulicama Beograda

0
695

Saopštenje za javnost povodom nasilja na ulicama Beograda

Ovim putem želimo da izrazimo svoju duboku zabrinutost i osudu nasilja koje se događa na ulicama Beograda, posebno napad na Skupštinu grada Beograda. Takvi incidenti predstavnika opozicije predstavljaju ozbiljno kršenje zakona i ugrožavaju bezbjednost i mir građana.

Nasilje nije prihvatljiv način izražavanja nezadovoljstva i protiv je osnovnih demokratskih principa i vrijednosti. Svi građani imaju pravo na mirno okupljanje i slobodu izražavanja svojih stavova, ali to treba činiti na miran i civilizovan način, poštujući zakone Republike Srbije.

Bošnjačko srpski savez daje punu podršku predsjedniku Srbije Aleksandaru Vučiću i ujedno poziva nadležne državne organe da sprovedu detaljnu istragu ovog napada i da odgovorni budu privedeni pravdi. Takođe, apelujem na sve građane da ostanu mirni i da ne podstiču dalje nasilje, već da se fokusiraju na konstruktivne načine rješavanja problema i izražavanja svojih stavova.

Zaštita bezbjednosti građana je od suštinskog značaja i država treba da uloži dodatne napore kako bi se osigurala sigurnost svih građana. Nasilje ne sme biti tolerisano i moramo se svi zajedno boriti protiv njega.

Samir Tandir, predsjednik BOSS-a

Leave a reply