ZAJEDNIČKO SOPŠTENJE ZA JAVNOST OO BOSS PRIJEPOLJE I OO BOSS PRIBOJ

0
492

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
OPŠTINSKOG ODBORA BOSS PRIJEPOLJE
OPŠTINSKOG ODBORA BOSS PRIBOJ

BOSS najoštrije osuđuje istjecanje bilborda na ulazu opštine Prijepolje i Priboj sa likom osuđenog ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihajlovića.
Smatramo ovaj postupak provokacijom bez presedana. Opštine Polimlja su tradicionalno primjer dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa, i ovakvi postupci imaju za cilj iste da naruše.
Postavljamo pitanje, kome je u interesu da bez ikakvog povoda ovakvim bilbordima provocira građanke i građane Priboja i Prijepolja? Zar nemamo dovoljno problema?
Pozivamo sve poslanike bošnjačke nacionalnosti da u Narodnoj skupštini Republike Srbije pozovu na odgovornost Igora Braunovića koji stoji iza udruženja “Naša Drina”, a bošnjačke ministre u Vladi Republike Srbije da na prvoj sjednici Vlade iniciraju njegovo razrješenje sa pozicije v.d. direktora JP Srbijašume.
Ne može imovinom svih građanki i građana upravljati neko ko veliča ratne zločince, unosi nemir među građane, i intenzivno radi na rušenju dobrih odnosa između Bošnjaka i Srba.
Pozivamo predsjednika opštine Prijepolje gospodina Draga Popadića i predsjednika opštine Priboj Lazara Rvovića, da odgovornim institucijama nalože da se bilbordi uklone.
BOSS će se još intezivnije u narednim periodu suprotstavljati svima onima koji bi da izvrše reviziju historije i da sa strane unesu podjele i sukobe među građanke i građane Prijepolja, Priboja, kao i cijelog Sandžaka. Nastavićemo da se borimo protiv primitivizma, extremizma i radikalizma ma od koga on dolazio.

Predsjednik OO BOSS Prijepolje

Sabahudin Hajdarević

Predsjednik OO BOSS Priboj

Hajro Bećirović

 

Leave a reply