Delegacija Bošnjačko srpskog saveza u poseti vrhovnom poglavaru Islamske zajednice u Bosni i hercegovini, dr Hueseina ef. Kavazovića

0
617

Dana 13.12.2022. godine delegacija Bošnjačko srpskog saveza (BOSS), predvodjena predsednikom Inicijativnog odbora Bošnjačko srpskog saveza Samirom Tandirom, zamjenikom predsednika Inicijativnog odbora dr Admirom Muratovicem i članom Inicijativnog odbora zaduženog za dijasporu Bajazitom Žigovićem, posjetila je vrhovnog poglava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr Huseina ef. Kavazovića, u sjedištu Rijaseta u Sarajevu.

 

Delegacija BOSS-a upoznala je reisu-l-ulemu sa inicijativom i programskom platformom političke organizacije Bošnjačko srpski savez. U konstruktivnom razgovoru saglasili smo se da sve institucije i organizacije Bošnjaka trebaju dati doprinos na jačanju duhovnog, kulturnog i nacionalnog kapaciteta. Delegacija je predstavljajući ideju iznela reisu-l-ulemi svoje uvjerenje da je pravi trenutak da se napravi jedan ovakav hrabar iskorak, za kojeg vjerujemo da je od interesa i bošnjačkog i srpskog naroda, te od interesa za mir i stabilnost na Balkanu.

Leave a reply