ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

0
745
Danas je održana redovna sjednica Predsjedništva stranke Bošnjačko srpski savez, na kojoj je odlučeno da se Izborna skupština za organe stranke održi 30.09.2023.godine.
Usvojen je plan aktivnosti koji se tiče formiranja novih odbora, povjereništava stranke i otvaranja stranačkih kancelarija.
Bošnjačko srpski savez podržava održavanje prevremenih izbora na svim nivoima osim predsjedničkih.
Pružanje šanse, građankama i građanima, da na slobodnim izborima iskažu svoje mišljenje jedini je ispravan izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo.
Insistiraćemo na formiranju što šireg bloka političkih organizacija, pokreta, nevladinih organizacija, sindikata i istaknutih pojedinaca koji treba da budu brana ekstremizmu, radikalizmu i primitivizmu.
Osuđujemo skandalozno ponašanje djela poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koji nepovratno urušava ugled te institucije, i nepotrebno dovodi do polarizacije u društvu.
Pozivamo sve političke činioce da polažu veći stepen odgovornosti jer politički trenutak u kome se nalazimo zahtijeva to od nas. Samo kroz institucije i dijalog možemo se izboriti sa izazovima sa kojima se kao država i društvo suočavamo.
Informativna služba BOSS-a.

Leave a reply