SAOPŠTENJE GRADSKOG ODBORA BOSS NOVI PAZAR

0
433

GRADSKI ODBOR BOSS NOVI PAZAR

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

U nedostatku političkih ideja, sa prevaziđenom retorikom, lošim kadrovskim rješenjem i balastom prošlosti, SDA Sandžaka postala je kopija nekih političkih stranaka iz Beograda.

Gradski odbor Bošnjačko srpski savez (BOSS) Novi Pazar osudjuje zahtjev Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka za “formiranje prelazne vlasti” u Novom Pazaru kao zlonamjeran i politički štetan kojim se želi izazvati nestabilnost na političkoj sceni Novog Pazara i šire.

Situacija u gradu Novom Pazaru svakako nije idealna, i aktuelna vlast apsolutno snosi ogroman dio odgovornosti i pravo da ih kritikuju imaju prvenstveno gradjanke i gradjani ali i političke organizacije koje nisu obnašale vlast a ne SDA koja što sama, što u koaliciji, upravljala je Novim Pazarom godinama.

Pozivamo građane Novog Pazara da ne nasjedaju na ove jeftine podmetačine političke stranke koja je tokom dva mandata vlasti u Novom Pazaru fiktivnim izvođenjem radova,  dokumentacije o izvođenju radova, nameštanjem poslova putem protivzakonitih ugovora i odluka, oštetila budžet Grada, javna preduzeća i ustanove, što zvanično radi podsjećanja piše u Izveštaju komisije Skupštine grada Novog Pazara koja je tri godine analizirala rad SDA vlasti u ovom gradu.

Takodje, sjećamo se da su za vrijeme vlasti SDA u Novom Pazaru uposlenici Gradske uprave isli po džamijama i maltretirali vjernike i imame, i da je tadašnji gradonačelnik prijetio u svojim izjavama za medije da ce ukinuti Islamsku zajednicu i da “Mešihat vise ne postoji”.

Ko je zaboravio kakva je bila vlast u Novom Pazaru, neka ode ovih dana do Tutina, pitajte njihove mještane i uvjerite se lično.

Gradski odbor BOSS-a Novi Pazar

Dževad Kurtanović, predsjednik

27.06.2023.godine

SAOPŠTENJE PDF

 

Leave a reply