SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

0
789

 

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

 

Bošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje nastavak licemjerne politike Stranke pravde i pomirenja, koja jednu politiku ima za Novi Pazar a drugu za Beograd. Svako normalan zna da se stipendije dobijaju na osnovu rezultata i rada a ne na osnovu širenja mržnje i veličanja zločinaca. Ako predstavnik vlasti poziva dvije osobe koje veličaju ratne zločince, na nastavak školovanja i dodeljuje im stipendiju zbog toga, onda nam šalje strašnu poruku da se zločin isplati i da su ljudi koji veličaju zločince nagrađeni. Ako takve počnemo da stipendiramo onda nemojmo da se čudimo zašto su nam škole i univerziteti postali nebezbedni. Dobro je što se SPP kao stranka koja je deo Vlade Srbije sjetila da ovo osudi, medjutim i ovaj primjer pokazuje da je od nekada muftijine stranke ostala samo ta tri slova a da je sada na sceni jedna prozirno licemjerna politika koja je do te mere ogoljena, da nas je stid u njihovo ime. Da je tako dokaz je da ni jedno slovo iz njihovog saopštenja, Usame Zukorlić nije smeo da spomene u Skupštini Srbije, gde obavlja visoku funkciju potpredsjednika Skupštine. Isto tako ministar iz SPP na sednici Vade Srbije ni reč o tim problemima, nema šta da kaže, a koja radi javnosti  postavlja i razrešava direktora Bezbedonosno-informativne agencije, i za kojeg je ministar Edin Djerlek glasao. Ako je ovo kap koja je prelila čašu, izvolite pa na Vladi Srbije pokrenite postupak razrešenja istog.

Podsjetićemo da je SPP prije nekog vremena takođe osudila odluku MUP Srbije o prijemu kandidata na osnovnu obuku za vatrogasno-spasilačke jedinice, među kojima nije bilo mesta za Bošnjake. Tada su naglasili da osuda nije dovoljna i da na tome neće da stanu, da će u Skupštini  i na Vladi Srbije dići glas protiv toga, kao i da će u sklopu SPP osnovti “resor za nadzor MUP-a” a koji će pratiti sve što se radi u toj instituciji.  Sve ove jeftine i zapaljive poruke funkcioneri SPP nisu izneli ni u Skupštini ni u Vladi Srbije, već je to lično Usame Zukorlić poručio ni manje ni više nego na tribini u Nemačkoj u gradu Hamburgu.

Zato je naša dužnost da ukažemo da je vrh stranke SPP interesna grupa koja  je do srži izdala politiku rahmetli akademika Muamera Zukorlića i postali stranka šibicara čiji je jedini cilj lični interes. Dokaz je i to što se više funkcioneri SPP svakodnevno pojavljuju sa predstavnicima paravjerske tvorevine na javnim skupovima šaljući tako jasnu poruku da je i to za njih legitimna zajednica. BOSS će uvijek biti suštinska alternativa takvoj politici ličnog interesa i uvijek ćemo zastupati iste stavove i u Beogradu i Novom Pazaru. BOSS će u narednom periodu učiniti sve da okupi sve relevantne predstavnike u jednu kolonu koji mora da bude vrednosna alternativa ovoj šibicarskoj politici. Daćemo dodatni napor da ljude koji su sa rahmetli muftijom kreirali politiku pomirenja, a koje su Usame Zukorlić i klika oko njega surovo odbacili. vratimo u politički život, bilo kao nestranačke ličnosti, bilo kao deo naše političke organizacije i da nastavimo borbu za dobrobit građanki i građana koju smo sa rahmetli muftijom započeli.

20.07.2023.godine                                                                                                                                                                                        Informativna služba BOSS-a

Leave a reply